unpab-ikut-serta-dalam-forum-rektor-se-asia-di-unimap-malaysia_74.jpg

UNPAB ikut serta dalam forum Rektor se Asia di UniMAP Malaysia

"Universitas Pembangunan Panca Budi ikut serta dalam forum Rektor se Asia yang diadakan di Universitas Malaysia Perlis - Malaysia pada tanggal 6-9 Oktober 2013 dengan tema "Leadership in The Transformation of Asia : Opportunities and Challenges" yang dibuka langsung oleh Mantan Perdana Menteri Malaysia Tun Mahathir Mohamad, Menteri Pendidikan YB Dato Seri Idris Jusoh dan Vice Chancellor of Universiti Malaysia Perlis Brig. Jen. Datuk Prof. Dr. Kamaruddin Hussin.

Universitas yang ikut serta berjumlah 141 Universitas dari 40 Negara termasuk Indoenesia, Japan, China Korea, dan Bangladesh, Zambia, dan Pakistan" pada kesempatan tersebut Universitas Pembangunan Panca Budi melaksanakan MOU dengan Mahasarakham University - Thailand dan Universitas LIUTEBM - Zambia yang meliputi kerjasama Pertukaran Mahasiswa, Penelitian dan Publikasi, dan Keikutsertaan Seminar". (dn)